Duurzaamheid in schilderwerk


Een van de belangrijkste doelstellingen van het uitvoeren of laten uitvoeren van schilderwerk is duurzaamheid. De term duurzaamheid kan in dit geval op meerdere manieren worden beschreven. Aan de ene kant heeft de term betrekking op de kwaliteit van de uitvoer, de keuze voor materialen én op de beschermende waarde van het schilderwerk. Esthetiek en functionaliteit komen hierbij samen. Het is belangrijk om hier weloverwogen keuzes in te maken om beide doelstellingen te realiseren.


Wat is duurzaam?


De term “duurzaam” heeft betrekking op de mens, de omgeving (het milieu) en de toekomst. Aandacht voor dit soort zaken is tegenwoordig terecht een hot item. Duurzaamheid is zeker géén modetrend, levenswijze of overtuiging maar vooral een stuk bewustwording. T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud levert hier graag aan bijdrage aan. Het feit dat we uitsluitend werken volgens VCA normeringen is hier al een goed voorbeeld van. Daarnaast komt dit tot uiting in onze materiaalkeuze en in de kwaliteit van het werk wat we afleveren .  


Duurzaam schilderwerk


Duurzaam schilderwerk is dus een ruim begrip wat meerdere raakvlakken heeft. De achterliggende gedachte hierbij is dat er verantwoorde keuzes worden gemaakt waarbij meerdere doelstellingen worden gerealiseerd. Dit brengt ons terug naar de esthetische en functionele doelstellingen. Schilderwerk moet een mooie uitstraling geven en een goede beschermende waarde bieden zonder dat hierbij teveel schade wordt aangericht aan de omgeving. Hoewel dit laatste punt een onderwerp is van veel discussie, is dit laatste in ons vakgebied niet altijd helemaal  te voorkomen. Het is echter wel een keuze om de impact te verminderen en deze keuze maken we graag.   


Zo duurzaam mogelijk schilderen


Onze wens om zo duurzaam mogelijk te schilderen komt onder andere tot uiting in onze materiaalkeuze. We kiezen hierbij bewust voor Sigma verf omdat we achter hun visie met betrekking tot duurzaamheid staan. Sigma beoordeelt de productlijn op factoren als ecologisch, sociaal, economisch. Bij iedere keuze die hierin gemaakt wordt, houdt het merk rekening met de drie P’s: People, Planet en Profit. 


De Sigma producten die voorzien zijn van het DUBOkeur® zijn hier een goed voorbeeld van. Dit is een milieukeurmerk dat de totale levenscyclus van producten beoordeelt op basis van  grondstoffen- en energieverbruik, CO2-uitstoot, verpakking, productieproces, transport, afvalreductie, recycling en de levensduur na opbrengen. 


Duurzaamheid in schilderwerk is belangrijk om onze eigen wensen in balans te brengen met een groter goed. En dat is de wereld om ons heen. T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud draagt hier graag een steentje aan bij.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Title: Duurzaamheid in schilderwerk

Description: Ontdek hier hoe T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud een aandeel levert in het behoud van de wereld om ons heen.


 Populaire posts van deze blog

Oud Hollandse kleuren om monumenten te schilderen