Projecten die onze service en vakmanschap bewijzen:

De kleine klus die uitgroeide tot een grote opdracht


In deze blog rubriek delen we graag projecten met u die onze service en vakmanschap bewijzen. De belangrijkste reden hiervoor is dat we trots zijn op de resultaten die we realiseren. We zijn immers een gepassioneerd schilder- en onderhoudsbedrijf. Daarnaast willen we u met het delen van dit soort verhalen een beeld geven wat u van T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud kunt verwachten. Eén van onze onderscheidende waarden is immers dat we heel snel kunnen schakelen en met u mee kunnen denken wat de beste oplossing voor u is als u specifieke wensen heeft. Dit is het verhaal van een kleine klus dat uitgroeide tot een grote opdracht.


De opdracht:


Voor een van onze schilderopdrachten gingen we naar Abbekerk, een gezellig plaatsje dat onder de gemeente Medemblik valt. Onze opdracht was eenvoudig: de woonkamer moest een volledig witte kleurstelling krijgen. Hoewel dit een relatief kleine klus was, moest er wel even goed worden nagedacht over de werkwijze om een optimaal resultaat te realiseren. We moesten immers een ondergrond van spachtelputz bewerken.


De werkzaamheden:


Spachtelputz is een sierpleister die vaak op muren en plafonds wordt aangebracht. Het is een kunsthars gebonden afwerking die een korrelstructuur achterlaat. Spachtelputz kan in iedere gewenste korreldikte (grof of fijn) worden aangebracht, in de gewenste vormgeving en kleurstelling. Als echter in een later stadium gekozen wordt om de kleurstelling te veranderen en het spachtelputz moet overschilderd worden, is het wel goed om te realiseren dat de muur hierdoor een sterk zuigende werking heeft. 


Als een muur een sterke zuiging heeft, moeten er twee lagen worden aangebracht om tot een optimaal verfresultaat te komen. De eerste laag moet de basis vormen om het rendement van de afwerklaag te optimaliseren. Hiervoor moet een wall primer gebruikt worden. Een wall primer is een onderlaag die de zuiging van de wand sterk zal verminderen. Deze onderlaag zorgt dus voor een betere dekking en een betere hechting van de muurverf. Het grote voordeel van het gebruik van wall primers is dat deze voorbehandeling oplossingvrij is, reukarm is en snel droogt. Het is een middel waarvoor we vaak kiezen bij (licht) zuigende ondergronden omdat je dit ziet in het resultaat.


Voor de eindlaag hebben we gekozen voor Sigma Perfect. Zoals de naam van deze verf al verklapt, zorgt dit voor een perfect resultaat. Met behulp van deze verf is het mogelijk om een perfecte egale afwerking te realiseren mede dankzij de smooth layer technologie. Dit is een technologie die ervoor zorgt dat de gerolde banen en afzetten op een unieke manier in elkaar overgaan, ongeacht de lichtinval. Zelfs als je deze verf naderhand zou bijwerken zal dit niet of nauwelijks opvallen.   

    

Het resultaat:


Onze klant was zeer tevreden met het mooie strakke resultaat en besloot direct dat we het hele huis op deze manier moesten schilderen. Doordat we intern met korte lijnen werken en T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud bestaat uit een groot netwerk van vakkundige schilders, konden we snel schakelen en binnen een kort tijdsbestek ervoor zorgen dat het hele huis van deze klant een mooi nieuw kleurtje heeft gekregen.---------------------------------------------------------------------------------


Title: De kleine klus dat uitgroeide tot een grote opdracht

Description: Ontdek hier hoe T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud met u meedenkt als u wanden met een sterk zuigende werking wilt laten schilderen.Populaire posts van deze blog

Oud Hollandse kleuren om monumenten te schilderen