Eenvoudige manieren om de duurzaamheid  van een woning te verhogen


Het verduurzamen van een woning. Het is een term die steeds meer te horen is maar dat is goed te verklaren. Het verhogen van de duurzaamheid van een woning heeft diverse voordelen. Een woning duurzaam maken, klinkt heel ingrijpend maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Het is mogelijk om op een aantal zeer eenvoudige manieren de duurzaamheid van een woning verhogen. Hierbij moet gerealiseerd worden dat alle kleine beetjes helpen.


Woning verduurzamen, de “groene verbouwing”


Het verduurzamen van een woning wordt ook wel de “groene verbouwing” genoemd. Dit is goed te verklaren. Door het nemen van groene maatregelen, wordt er een bijdrage geleverd aan het milieu. Dit is uiteraard niet de enige reden om deze keuze te maken zoals te zien is in het onderstaande rijtje. 


5 voornaamste redenen om de duurzaamheid van een woning te verhogen


  • Waardevermeerdering van een woning

  • Verlaging van de kosten

  • Meer wooncomfort door onder andere klimaatbeheersing

  • Meer zelfvoorzienend willen zijn

  • Milieutechnische bijdrage leveren   


Manieren waarop een woning kan worden verduurzaamd


Er zijn diverse manieren waarop een woning kan worden verduurzaamd. Vooral het zelf energie opwekken met behulp van zonnepanelen of een zonneboiler zijn bekende voorbeelden van het verduurzamen van een woning. De keuze voor een water warmtepomp sluit aan op de stappen die worden gezet om het gebruik van aardgas in Nederland af te laten nemen. 


Daarnaast valt het isoleren van muren en plafonds in dit rijtje. Een niet geïsoleerd dak is bijvoorbeeld een van de grootste energieverspillers die er zijn. Daarnaast is het isoleren van muren en daken een grote stap om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Ook vloerisolatie is een uitstekende toepassing. Er wordt hiermee voorkomen dat warmte niet meer naar de ruimte onder de vloer kan trekken. Bij oudere woningen is spouwmuurisolatie een uitstekende keuze.


Eenvoudige manieren om de duurzaamheid van een huis te verhogen


Naast de bovenstaande manieren zijn er ook wat meer “eenvoudigere” manieren om de duurzaamheid van een huis verhogen. Het vervangen van enkel glas naar dubbele beglazing is al een stap in de goede richting. De keuze voor HR++ glas en triple glas (HR+++) is wat dat betreft een nog betere keuze. 


Een keuze die hiermee in verband staat, heeft betrekking op de kozijnen. Isolerende kozijnen beschikken over luchtkamers. Deze luchtkamers vormen een isolatielaag tussen de buiten- en binnenkant. Het is niet noodzakelijk om hiervoor te kiezen voor kunststof. Er zijn bijvoorbeeld veel houtsoorten die een isolerende werking hebben doordat er van nature als kleine luchtkamertjes in het hout zitten. Dit is onder andere het geval bij houtsoorten als vuren, lariks of accoya. Uiteraard heeft hout wel een grotere onderhoudsbehoefte maar voor dit soort werkzaamheden kunt u uiteraard T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud benaderen.

--------------------------------------------------------------------------------------


Title: Eenvoudige manieren om de duurzaamheid van een woning te verhogen

Description: Het verduurzamen van een woning biedt zeer veel voordelen. In deze blog nemen we een aantal manieren om de duurzaamheid van een woning te verhogen door. 


Populaire posts van deze blog

Oud Hollandse kleuren om monumenten te schilderen