5 essentiële tips om je huis voor te bereiden op de winter




Op het moment dat de winter in aantocht is, is het van belang om je huis op de juiste manier voor te bereiden op deze periode. De winterse omstandigheden (in vorm van storm, regen, hagel sneeuw en koude temperaturen) kunnen immers veel overlast en onnodige schade veroorzaken. Daarom delen we graag deze 5 essentiële tips om je huis voor te bereiden op de winter met je.


Tip 1) Controleer de goot 


De winterperiode komt na de herfstperiode waarin de bomen hun bladeren hebben laten vallen. De kans is zeker niet uitgesloten dat veel bladeren in de dakgoot terecht zijn gekomen. Dit kan tot verstoppingen in je afwateringssysteem leiden. Het is van groot belang om de dakgoot te controleren en waar nodig schoon te maken. Hiermee voorkom je het overstromen van je goot en eventuele waterschade als gevolg hiervan. Water zal immers altijd zijn weg zoeken met alle gevolgen van dien. In de winterperiode kan dit zeker een issue zijn.


Tip 2) Controleer het dak


Het dak moet de bescherming bieden tegen storm, hagelbuien, overvloedige regenval of een zware deken van sneeuw. Alleen daarom is het goed om het dak te controleren voordat het dak zwaar op de proef wordt gesteld. Door het dak nog voor de winterperiode te controleren op eventuele loszittende dakpannen of andere schade, voorkom je dat je het dak op moet op de momenten dat het niet uitkomt. 








Tip 3) Inspecteer de gevel en de keldermuren op scheuren


Scheuren in de gevel of in de keldermuren zien er niet alleen onaantrekkelijk uit maar zullen ook steeds groter worden als dit niet op de juiste manier wordt aangepakt. De stelregel hierbij is eenvoudig: hoe groter de scheur, hoe lastiger (en duurder) de reparatie zal zijn. Daarnaast kan hierdoor schimmelvorming ontstaan omdat vocht ongehinderd door de scheuren naar binnen kan trekken. Reden genoeg om deze controle voor de winter uit te voeren.


Tip 4) Zorg dat je verwarmingsketel in topvorm is


Iedereen weet dat de verwarming soms overuren moet maken op een koude winterdag. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat mensen een storing aan hun verwarmingsketel op dit soort dagen ontdekken. Vaak wordt deze storing ook nog eens veroorzaakt door gebrek aan onderhoud. Realiseer je dat verwarmingsmonteurs het vaak erg druk hebben op de winterse dagen dus dat je in het ergste geval een paar dagen moet wachten voordat de reparatie kan worden uitgevoerd. Daarom is het goed om voor de winterperiode ervoor te zorgen dat je verwarmingsketel in topvorm is. Voorkomen is beter dan genezen.



Tip 5) Zorg dat ramen en deuren echt dicht zitten


Een van de belangrijke onderdelen van het winterklaar maken van je huis is het verzorgen van je houtwerk en kozijnen. Hiermee voorkom je uiteraard dat er als gevolg van lekkende ramen en deuren veel energie verloren gaat. Daarnaast voorkom je dat de schade aan bijvoorbeeld je kozijnen steeds groter wordt doordat weersinvloeden hier makkelijker een rol in kunnen spelen. Daarnaast kan ook nu weer schimmelvorming ontstaan wat uiteraard niet bevorderlijk is voor het leefklimaat. Wil je bij het in de praktijk brengen van deze tip gebruik maken van het vakmanschap van de mensen van T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.



--------------------------------------------------------------------------


Title: 5 essentiële tips om je huis voor te bereiden op de winter

Description: Ontdek hier deze 5 essentiële tips om je huis voor te bereiden op de winter. T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud helpt je verder.



Populaire posts van deze blog

Oud Hollandse kleuren om monumenten te schilderen