Keukenkastjes schilderen en opknappen?

  Lees onze praktische tips


Heeft u plannen om uw keuken een nieuwe uitstraling te geven? Dan is het vaak niet direct nodig om uw hele keuken te verbouwen. Door alleen al het opknappen en schilderen van uw keukenkastjes kan een ruimte al een hele andere sfeer uitstralen. Ontdek hier ons stappenplan en onze praktische tips voor dit klusje. U zult ontdekken dat het eenvoudiger is dan u denkt om uw keuken een hele andere uitstraling te geven!


Kastjes in de keuken verven of vernieuwen?


Als u merkt dat uw keuken een wat verouderde uitstraling begint te krijgen of uw smaak is gewoon aan het veranderen, zal al snel de volgende afweging actueel worden: gaat u de kastjes in de keuken verven of vernieuwen? Uiteraard is dit een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken maar er zijn een aantal praktische kanten die hierbij een rol kunnen spelen.


Uiteraard is het verven van uw keukenkastjes een veel voordeligere optie dan het vernieuwen van het interieur. Dit scheelt uiteraard honderden euro’s. U kunt natuurlijk kiezen uit alle mogelijke kleurstellingen dus ook dit zal absoluut géén belemmering zijn. In veel gevallen bepaalt juist de kleurstelling de uitstraling van een ruimte. Het vervangen is dus vaak niet eens nodig en zelfs zonde!


Stappenplan voor het schilderen van een keukenkastje


Er zijn een aantal belangrijke stappen die u moet zetten voor het beste resultaat bij het schilderen van een keukenkastje of uiteraard meerdere keukenkastjes. We zetten deze eenvoudige stappen voor u op een rijtje:


 1. Haal de deurtjes los. Dit kan vaak op een vrij eenvoudige manier. 

 2. Maak nu de handgreepjes los van het kastje, ook dit is meestal niet moeilijk.

 3. Ontvet de kastjes grondig. Het is niet te voorkomen dat keukenkastjes wat vet worden. Het belang van het grondig ontvetten is groot want hierdoor zal de verf beter hechten.

 4. Zorg dat de keukenkastjes goed droog zijn.

 5. Schuur de kastjes goed op. Ook dit is van belang om een betere hechting van de verf te garanderen. Het beste is om dit handmatig te doen omdat u met een schuurmachine makkelijker diepe krassen maakt.

 6. U kunt nu de keukenkastjes schilderen. Als U de meubels eerst bewerkt met grondverf of een primer zal de verf op een mooiere (egale) manier hechten. Daarna kunt u de kastjes eventueel lakken.

 7. Laat de kastjes goed drogen en beoordeel of u wellicht een tweede verflaag op de kastjes moet aanbrengen. 

 8. Tot slot kunt u de handgrepen weer bevestigen en de kastjes weer op hun plek terughangen. U zult merken dat de keuken er heel anders uit ziet!        


Praktische tips voor het schilderen en opknappen van keukenkastjes


Tot slot nog een aantal praktische tips voor het schilderen en opknappen van keukenkastjes:


 • Zelfs het vervangen van handgrepen en knoppen zorgt voor een andere uitstraling van een keuken. Hoewel deze tip heel eenvoudig overkomt, is dit zeker iets om even over na te denken.

 • Er zijn diverse goede producten verkrijgbaar waar u eventuele beschadigingen in houtwerk of in andere materialen op een keurige manier kunt herstellen. 

 • Gebruik materialen die van een goede kwaliteit zijn. Hiermee bedoelen we de materialen die u gebruikt voor deze klus (u maakt het uzelf veel makkelijker bij het uitvoeren van de klus) maar bespaar ook niet op de verf zelf. Dit is zeker zichtbaar in het resultaat.


Schilderen en opknappen van de keukenkastjes laten doen?


Geeft u er toch de voorkeur aan om het schilderen en opknappen van de keukenkastjes te laten doen? Dat is uiteraard géén probleem. De vakmensen van T.H.A schilderwerk & vastgoedonderhoud staan voor u klaar! U kunt deze klus gerust aan onze vakmensen overlaten. Wij zorgen er graag voor dat u weer jarenlang plezier zult hebben van uw keuken. Informeer gerust vrijblijvend naar onze mogelijkheden! 

       

                  


Populaire posts van deze blog

Oud Hollandse kleuren om monumenten te schilderen